Je bent eruit: een traplift gaat ervoor zorgen dat je weer mobiel bent in je eigen huis. Maar hoe nu verder? Er zijn een aantal zaken waar je over na moet denken voordat je een traplift aanschaft. Zo zijn er keuzes te maken met betrekking tot welke traplift het beste bij jou past. In dit artikel vind je alles over trapliften op een rijtje. Zo ben je goed voorbereid op die makkelijke weg naar boven!

Een nieuwe traplift of toch een gebruikte

Misschien dacht je dat de eerste stap in het kopen van een traplift de makkelijkste was. Je kiest gewoon voor een nieuwe. Maar wist je dat er ook tweedehands trapliften zijn? Deze zijn weliswaar gebruikt, maar zijn van binnen nog net zo nieuw als een nieuwe traplift. Dat komt doordat de versleten onderdelen worden vernieuwd, waardoor veiligheid en comfort zijn gegarandeerd. Maar ook de kleur of het model van een traplift zijn bij een tweedehands variant net zo makkelijk uit te kiezen als bij een nieuwe. Tweedehands trapliften komen namelijk in alle kleuren, modellen en merken. En een mooi extraatje: een tweedehands traplift is duurzamer én goedkoper dan een nieuwe.

Een traplift kopen of huren

Wederom is er een kans dat je er blindelings vanuit ging dat een traplift alleen maar te koop is. Maar het tegendeel is waar. Tegenwoordig kun je trapliften makkelijk en voordelig huren. Huur een traplift wanneer je bijvoorbeeld een blessure hebt of wanneer je om een andere reden verwacht niet al te lang gebruik te hoeven maken van de traplift. Je betaalt natuurlijk wel installatiekosten, maar vervolgens betaal je maandelijks een bedrag tot je de traplift niet meer nodig hebt. Op die manier hoef je niet eeuwig gebonden te zijn aan de traplift en hoef je niet meer te betalen dan waar je voor gebruikt. Wel zo eerlijk, toch?

Een vergoeding krijgen voor het plaatsen van een traplift

Een traplift neem je niet zomaar. Waarschijnlijk heb je de lift inmiddels echt nodig om naar een andere verdieping van je woning te kunnen bewegen. Er is een mogelijkheid dat je daarom een vergoeding kunt krijgen voor het plaatsen van een traplift. Dat heet een wmo. De traplift wmo is een maatschappelijke ondersteuning voor mensen die niet meer volledig zelfstandig thuis kunnen wonen in de woning hoe deze nu is. Met de traplift wordt ervoor gezorgd dat mensen zo lang mogelijk in hun eigen huis kunnen blijven wonen. Het aanvragen van een traplift kost enige tijd, maar kan een hoop schelen voor mensen met een kleinere portemonnee. 

Kies een traplift die bij jou past

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om een traplift volledig bij jouw smaak en wensen aan te laten sluiten. Maak van tevoren een lijstje voor jezelf met de wensen die je hebt en alles waar jouw traplift aan moet voldoen. Zo geniet je binnenkort van meer mobiliteit in je eigen huis.