klus om het aankomende kindje alvast een beetje te verwelkomen in huis. Maar waar begin je? Wat heeft een babykamer absoluut nodig en hoe creëer je een fijne en zachte sfeer? Met een leuk speelkleed baby, een mooi ledikant en een verschoontafel kom je al een heel eind. In dit artikel geven we je drie tips voor de perfecte babykamer!

Essentials

Er zijn een paar dingen die elke babykamer sowieso moet hebben. Allereerst heb je natuurlijk een fijn en kindvriendelijk ledikantje nodig, waarin jouw kind straks veilig kan slapen. Daarnaast is een verschoontafel essentieel. Zet wat kastjes neer waar de baby-kleding dadelijk in bewaard kan worden en hang een paar fijne en goed verduisterende gordijnen op die de nachtrust van jouw kleine dadelijk kunnen garanderen. Een lekker zacht vloerkleed kinderkamer maakt het helemaal compleet.

Baby-kleuren

Bij baby-kleuren denken mensen meestal direct aan blauw voor een jongen en roze voor een meisje. Dit is natuurlijk wel een beetje stereotiep en het kan ontzettend leuk zijn om daarin een beetje out of the box te denken. Bijna alle kleuren kunnen wel voor een baby, zolang je het maar zacht houdt. Lichtgroen, geel, beige of Lila lenen zich ook uitstekend voor een babykamer. Combineer geschilderde muren met houten of witte elementen. Een behangetje op de muur kan ook, zolang het maar niet te druk is. Rood en zwart zijn een echte no-go in een babykamer.

Zachte elementen

Creëer zachtheid in de babykamer met fijne zachte elementen. Knuffels in de vensterbank, een lekker zacht kleed, een gezellige poef en gordijnen van een zachte stof. Let wel op: ga niet allemaal leuke kussentjes en knuffeltjes in het babybedje leggen. Een pasgeboren baby is erg kwetsbaar in zijn of haar slaap en kan stikken wanneer er allemaal dingen in het bedje liggen. Knuffels kunnen zeker, maar zet ze dus op de vensterbank, op de kast of op de hoek van de verschoontafel. Met pluche en fluffy items krijgt de kinderkamer een zachte, rustgevende en veilige sfeer.