Matthew McConaughey is een Amerikaanse acteur die al meer dan drie decennia actief is in Hollywood. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn werk en heeft sinds 2014 een ster op de Hollywood Walk of Fame. Wellicht vraag je je af in welke films of series deze ster heeft gespeeld. Hij moet immers goed werk hebben geleverd om zo bekend te zijn geworden! Wij behandelen de vijf beste werken van Matthew McConaughey.

matthew-mcconaughey

De beste films en tv-programma’s met Matthew McConaughey in de hoofdrol

De Amerikaanse acteur is al vanaf zijn 26ste op de filmset te vinden. Benieuwd naar de beste Matthew McConaughey films en tv-programma’s? Lees dan snel verder!

The Gentleman (2019)

Michael Pearson (Matthew McConaughey) is een expat die rijk is geworden van het marihuana-imperium dat hij heeft opgezet in Londen. Wanneer bekend wordt gemaakt dat hij zijn bedrijf wil verkopen aan een Amerikaanse miljonair, leidt dit al snel tot een reeks snode plannen van duistere personages die zijn bezittingen willen stelen. Ondanks dat de film geen prijzen heeft gewonnen, heeft het niets anders dan positieve recensies ontvangen. Kijk de film zelf ook, om je eigen mening te vormen! 

The Sea of Trees (2015)

De suïcidale Arthur Brennan, gespeeld door Matthew McConaughey, trekt het Japanse Aokigahara binnen, een mysterieus dicht bos aan de voet van de berg Fuji, om zelfmoord te plegen. Op zijn reis naar dit zogenoemde zelfmoordbos ontmoet hij de man Takumi Nakamura (Ken Watanabe). Takumi is om dezelfde reden in het bos als Arthur. De mannen beginnen aan een reis van reflectie en overleving. Een levensveranderende reis die Arthur doet twijfelen aan zijn motieven. Een prachtige dramafilm die is genomineerd voor verschillende awards.

The Wedding Planner (2001)

Zin in een heerlijke romantische komedie uit de early 2000’s? Zet The Wedding Planner dan gauw op! In de film volgen we Mary, een weddingplanner gespeeld door Jennifer Lopez. Al snel wordt ze verliefd op Steve (Matthew McConaughey), maar er is één probleem. Hij is de bruidegom op de grootste bruiloft uit haar carrière! Zal Mary een prachtige bruiloft organiseren of zal zij zelf de bruid worden? Ondanks dat ze weddingplanner is, kan Mary niet plannen wat er in de liefde gebeurt. 

Interstellar (2014)

Interstellar speelt zich af in de nabije toekomst. Zandstormen verwoesten de aarde, waardoor steeds meer mensen zich gaan beseffen dat hun levens op deze planeet niet lang meer zullen duren. Ex-wetenschappelijk ingenieur en piloot Joseph Cooper (McConaughey) wordt samen met Amelia Brand (Anne Hathaway) gevraagd om op een missie te gaan naar de ruimte om een bewoonbare planeet te vinden die kan dienen als het nieuwe ‘thuis’ van de mensheid. Een prachtige film die zes verschillende prijzen heeft gewonnen. Interstellar is de perfecte film voor iedereen die fan is van het sci-fi genre. Is dit de eerste Matthew McConaughey film die je opzet? 

Dazed and Confused (1993)

Dazed and Confused is al dertig jaar oud en is de eerste film waar Matthew McConaughey in verscheen. De film vertelt het verhaal van een groep laatstejaars van de middelbare school die de zomervakantie voor de universiteit gebruiken om te feesten, alcohol te drinken en na te denken over een toekomst die sneller voor de deur staat dan de Seniors zouden willen. 

Matthew McConaughey is een grote Amerikaanse acteur die ons in de afgelopen dertig jaar heeft voorzien van enorm veel kwalitatief werk op het grote scherm. Ben je geïnteresseerd in zijn werk, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ga dan onze lijst af. Wie weet zit er een nieuwe favoriet tussen!