Met de huidige prijzen is het niet leuk om naar de supermarkt te gaan. De prijs van alles zal binnenkort stijgen. Hoe bereik je je doel om je dieet gezond te houden?

In dit artikel zullen we een goed voedingspatroon bespreken. Bovendien gaan we in op seizoensgroenten en waar je de beste prijzen kunt vinden. Wees een vriend voor je eigen portemonnee en gezondheid, dus lees snel verder.

Gezond leven leiden

Hoewel sommige mensen niet van bloemen houden, zouden ze dat moeten doen. Omdat ze een overvloed aan vezels, vitaminen en mineralen bevatten. Die voedingsmiddelen ondersteunen een gezonde levensstijl.

Alles wat te veel voor staat, is natuurlijk slecht. Daarom zal het eten van te veel van één soort groente niet per se goed voor je zijn. Omdat wortels beweren gunstig te zijn voor je ogen, moet je elke dag wortels eten.

Eigenlijk zou je een zo breed mogelijk voedingspatroon willen volgen, waarbij je alle essentiële voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden krijgt. Het voedingscentrum raadt aan om dagelijks 250 gram groente en 200 gram fruit te consumeren. Zo weet je zeker dat je alles hebt wat je nodig hebt.

Groenten van het seizoen

Het beste zou natuurlijk zijn als je elke dag zo veel mogelijk seizoensgebonden groenten eet. Op dat moment zullen deze groenten het beste uit de verf komen. Om het anders te zeggen: Die groente zal waarschijnlijk het grootste effect hebben op je gezondheid. Hier zijn de groenten per seizoen op een rijtje:

Natuurlijk zijn de “grenzen” niet zo strikt. In Nederland kun je het hele jaar door veel groenten kopen, zoals aardappelen en uien. Dit is het gevolg van een enorme import van fruit en groenten. Bovendien heeft het klimaat een duidelijke invloed op hoeveel groenten er zijn.

Preferentie, zelden en ontwijken 

Het is mogelijk om diverse soorten en maten groente te kopen. Om aan de behoeften van een gezonde levensstijl te voldoen, zijn bepaalde producten beter dan andere. Wij hebben het alvast onderzocht voor u. Als je naar de supermarkt gaat, moet je de volgende tips in gedachten houden.

Seizoensgroenten in verse vorm, groente in soep uit een blik of pot (zolang het niet te gezouten is), groenten in een diepvriesverpakking alleen met groenten zonder andere ingrediënten.

Groentechips en soep met veel zout, zoals we allemaal weten.

Sapjes van fruit en groenten, evenals gepekelde groenten

Voordelige groenten

Hoe krijg je nu de goedkope groenten? Er zijn enkele tips waar je op kunt letten. Je streeft naar groentes die hun smaak verliezen als gevolg van een teveel aan productie. Suggesties zijn:

Hoewel je het misschien al had waargenomen, is dat goed. Over het algemeen zijn groenten die in Nederland niet kunnen worden geteeld, een stuk duurder. Dit is het gevolg van het feit dat die groenten later geïmporteerd moeten worden. Het vervoer kost veel geld en vereist veel arbeid. Als gevolg hiervan kunnen de prijzen nog steeds afschrikken.

Op veel markten is de groente goedkoper dan in de supermarkt, maar dit geldt niet voor elke markt. Soms is het nodig om wat beter te zoeken naar de beste groenten. Veel marktlieden kopen de groente voor minder geld. Het gaat vervolgens om groenten die niet “mooi genoeg” zijn, maar wel de smaak hebben.

Bovendien gaan groentes aan het einde van de dag vaak weg voor een lagere prijs omdat de marktlieden er vanaf willen.

Hoewel het eenvoudig is om machines je groente voor te laten snijden, kost het je wat. Voorverpakte en gesneden groenten zijn vaak een stuk duurder dan losse groenten.

Is het goedkoop om groente te kopen of te kopen in de aanbieding? Je zou een beetje meer groente kunnen inslaan. Na blancheren kunnen veel groenten invriezen. Als gevolg hiervan heb je altijd iets op voorraad en heb je geen excuses voor ongezonde keuzes.

De tip hieronder is niet dezelfde als die hierboven. Niets mis mee: ingevroren groente uit de supermarkt blijkt een stuk goedkoper te zijn dan verse groente. Let er natuurlijk op dat je geen onnodige ingrediënten in groenten koopt.

Als je in een wat landelijker gebied woont, zijn er waarschijnlijk veel boeren die een kraampje willen hebben. Dus pak je fiets en ga erheen. De kosten zijn acceptabel. Het wordt niet sterker.

Verschillende supermarkten hebben buitenbeentjes in de aanbieding. Dit zijn ook groenten die niet mooi zijn, maar wel lekker smaken. Ze zijn beschikbaar voor een redelijke prijs.

Je kunt de schil en steel van komkommers en broccoli eten. De schil van citroen kan worden gebruikt om een smaakmaker te maken. Dus gebruik zo veel mogelijk groente en gooi er zo min mogelijk weg.

Het is een beetje voor de hand liggend, maar wanneer je alleen gezonde producten koopt, wordt alles veel goedkoper. Al die ongezonde dingen zullen veel geld kosten, ook al lijkt een zak chips goedkoop.

De kern van dit artikel is dat gezond eten in de moderne tijd nog steeds haalbaar is. Het is mogelijk dat je wat meer moeite moet doen om aanbiedingen te vinden of de buitenbeentjes in de supermarkt te vinden, maar je zult zien dat dit verschil maakt. Waar wacht je dan nog op? Zoek lekkere recepten en koop snel.