Voor velen is het een droom, om met een jacht de zeeën en oceanen van de wereld te kunnen verkennen. Het is werkelijk voor een kleine groep mensen en geen droom. Er zal best wel een grote exclusiviteit zijn, want het is niet niks voor een prijskaartje van wel een miljoen per meter jacht. Het jacht is soms niet groot genoeg voor sommigen. Het schip is een symbool van luxe en onbeperkt comfort en daarnaast ook een symbool van technische meesterwerk.

Van wie is het grootste jacht

Het grootste jacht van het moment, genaamd ‘Azzam’ is in handen van Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan. Het schip is van alle luxe voorzien en is 180 meter lang.  Het jacht is in minder dan 3 jaar gebouwd met ongeveer 4000 mensen bij het Duitse Lurssen Yachts.   Het jacht is niet de duurste wat ze gemaakt hebben, maar het kostte wel een mooi bedrag van $ 600 miljoen, wat op ongeveer € 550 komt. De duurste jacht is miljoenen waard. Het verschil veel met deze, maar dit komt doordat de romp van de boot is bedekt met duizenden kilo’s goud en platina. Het jacht in handen van Rober Kuok en is 30 meter lang.

Wat maakt dit jacht uniek?

Om het jacht tot een uitzonderlijk schip te maken zijn er vele kenmerken. Het formaat is natuurlijk uitzonderlijk. Je kan bijna een voetbalveld in 180 meter op en neer lopen voor de beeldvorming. En daarvoor is er genoeg ruimte voor gasten en bemanning, er hoeft dus niets aan luxe worden geleverd. Er zijn aparte gedeelte voor de bemanning, zodat ze niet in dezelfde niet omgeving zich te bevinden als de eigenaar en de gasten.  Het was nooit de bedoeling om een schip van 180 meter te maken, best wel een leuk feitje over de lengte van het schip. Het was geen streven om een groot schip te bouwen, maar er was wel ruimte nodig voor het imposante motorsysteem. Het schip is dus 30 meter langer geworden dan men had gepland.