Veel voetbalteams spelen in stadions, aangezien voetbal wereldwijd zeer populair is. Hoewel er veel grote stadions over de hele wereld zijn, zijn dit de tien grootste voetbalstadions ter wereld.

1. Rungrado 1ste van Mei Stadion – Noord-Korea

Het 1ste van Mei Stadion in Rungrado is het grootste voetbalstadion ter wereld met meer dan 114.000 plaatsen. De locatie van het stadion is Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea. Het stadion, dat in 1989 werd geopend, wordt vaak gebruikt voor belangrijke evenementen, zoals de openings- en sluitingsceremonies van de Arbeiderspartij van Korea.

2. Het Azië stadion in Azië

Met meer dan 100.000 bezoekers is het Azië stadion in Azië het tweede grootste voetbalstadion ter wereld. De locatie van het stadion is Pyongyang, Noord-Korea. Het is het thuisstadion van de Noord-Koreaanse voetbalploeg en wordt vaak gebruikt voor internationale wedstrijden.

3. Stadion Camp Nou in Spanje

Camp Nou in Spanje is het derde grootste voetbalstadion ter wereld, met plaats voor meer dan 99.000 toeschouwers. Het stadion in Barcelona is het thuisstadion van FC Barcelona dat een van de beste voetbalteams in Europa is. Het stadion, dat in 1957 werd geopend, werd vaak gebruikt voor internationale wedstrijden en belangrijke evenementen.

4. Het FNB Stadion in Zuid-Afrika

Het vierde grootste voetbalstadion ter wereld is het FNB Stadion in Zuid-Afrika. Meer dan 94.000 mensen kunnen naar de show komen. Het stadion in Johannesburg is waar de Zuid-Afrikaanse nationale voetbalploeg speelt. Het stadion, dat voor de Wereldbeker voetbal van 2010 werd gebouwd, wordt vaak gebruikt voor internationale wedstrijden en belangrijke evenementen.

5. Rose Bowl in Verenigde Staten

Het vijfde grootste voetbalstadion ter wereld is het Rose Bowl in de Verenigde Staten, met een capaciteit van meer dan negentigduizend toeschouwers. Het stadion in Pasadena, Californië, is waar de Amerikaanse nationale voetbalploeg speelt. Het stadion, dat in 1922 werd geopend, wordt vaak gebruikt voor internationale wedstrijden en belangrijke evenementen.

6. Het nationale stadion van Bukit Jalil in Maleisië

Het Bukit Jalil National Stadium in Maleisië is het zesde grootste voetbalstadion ter wereld met een capaciteit van meer dan 87.000 toeschouwers. Het stadion in Kuala Lumpur is waar de Maleisische nationale voetbalploeg speelt. Het stadion, dat in 1998 werd geopend, wordt vaak gebruikt voor internationale wedstrijden en belangrijke evenementen.

7. Het Santiago Bernabéu Stadion in Spanje

85.000 mensen kunnen naar het Santiago Bernabéu Stadion in Spanje. Daarmee is het het zevende grootste stadion ter wereld. Het stadion in Madrid is het thuisstadion van Real Madrid dat een van de beste voetbalteams in Europa is. Het stadion, dat in 1947 werd geopend, wordt vaak gebruikt voor internationale wedstrijden en belangrijke evenementen.

8. Wembley Stadion in Engeland

Het Wembley Stadion in Engeland is het achtste grootste voetbalstadion ter wereld met meer dan 84.000 plaatsen. Het stadion in Londen is waar de Engelse nationale voetbalploeg speelt. Het stadion, dat in 2007 werd geopend, wordt vaak gebruikt voor internationale wedstrijden en belangrijke evenementen.

9. Het Estadio Azteca in Mexico

Het Estadio Azteca in Mexico, dat 81.000 mensen kan ontvangen, behaalde de één na laatste plaats onder de tien grootste voetbalstadions ter wereld. Het stadion in Mexico-Stad is waar de Mexicaanse nationale voetbalploeg speelt. Het stadion, dat in 1966 werd geopend, is het enige ter wereld dat twee Wereldbekers heeft gehost.

10. Park Signal Iduna in Duitsland

In de top tien van grootste voetbalstadions ter wereld eindigt het Duitse Signal Iduna Park als laatste, met een capaciteit van meer dan 80.000 toeschouwers. Het stadion in Dortmund is de thuisbasis van Borussia Dortmund. Het stadion, dat in 1974 werd geopend, wordt vaak gebruikt voor internationale wedstrijden en belangrijke evenementen.