Hoelang duurt het vliegen als je naar Thailand wilt? We hebben handige reisinformatie en vliegtijden van verschillende vliegvelden. We nemen in ons voorbeeld ook aan dat het grootste deel van de internationale vluchten land in Thailand op Bangkok International Airport (BKK) plaatsvindt.

Directe vluchten naar Thailand

Vliegen van Amsterdam naar Thailand duurt meestal twaalf uur.

De meeste mensen vliegen van Brussel naar Thailand om 11:30 uur.

De meeste mensen vliegen van Düsseldorf naar Thailand om ongeveer 11.30 uur.

De terugreis duurt meestal een uur tot een half uur langer.

Een reis met een tussenstop in Thailand

We kunnen de exacte duur van de reis naar Thailand niet geven, omdat er verschillende vliegroutes zijn. Om je totale reistijd te bepalen, tel de 12 uur van de directe vlucht bij de tijd die je kwijt bent met overstappen. Het vliegen van Amsterdam Schiphol naar Bangkok, Thailand, duurt in totaal vijftien uur, met een overstap van drie uur.

Welke luchthavens bevinden zich in Thailand?

Het reizen per vliegtuig is gemakkelijk in Thailand zelf omdat het veel vliegvelden heeft. Doordat er veel vluchten zijn, is het ook niet nodig om alle vluchten van tevoren vast te leggen. Dan blijf je alle vrijheid behouden om te reizen. Als je meer zekerheid wilt, kun je gemakkelijk alle vluchten vastleggen. Er zijn 32 vliegvelden in Thailand, dus er zijn veel mogelijkheden. Hieronder benoemen we de beste.

Informatie over Thailand

Thailand staat bekend als een vriendelijk en veelzijdig vakantieland. De Thaise mensen zijn vriendelijk en zullen je altijd helpen. Het land heeft nog steeds een boeddhistische religie, zoals blijkt uit de bevolking en het straatbeeld. Het is gewoon in strijd met hun overtuigingen om anderen te helpen. Bovendien hebben de meeste vakantiegangers genoeg keuzes in Thailand. Er kan je prachtige natuur bewonderen, goed winkelen in alle kleine straatjes, prachtige tempels bewonderen, heerlijk bruin worden op het strand en een leuk feest vieren. Daarom willen veel verschillende vakantiegangers naar Thailand.

Belangrijk om te weten:

Welke vaccinaties zijn verplicht in Thailand?

Helaas zijn er verschillende vaccinaties nodig om veilig in Thailand te reizen. De eerste vaccinaties die worden aanbevolen zijn de volgende:

Als u langer dan drie maanden in Thailand bent, zijn de volgende vaccinaties aanbevolen.

Voordat u naar Thailand vliegt, moet u eerst contact opnemen met een expert voor meer informatie. 

10 populaire locaties in Thailand

Door slechts tien hotspots te noemen, korten we Thailand eigenlijk veel te kort. Maar om je een idee te geven van de diversiteit van het land, hebben we een lijst samengesteld.

Bangkok heeft altijd iets nieuws te bieden. Je kunt door Khao San Road wandelen, naar tempels gaan, door parken lopen, drinken op een rooftopbar en tuk tuk rijden.

Thailand heeft een van de meest bekende bruggen ter wereld. Dit is een uitstekende plek om de complexe geschiedenis van Thailand te onderzoeken.

Een meerdaagse reis door de jungles van Chiang Mai is een optie. Dan logeert u bij de lokale bevolking in hun zelfgemaakte hutjes, en gedurende de dag wandelt u door de prachtigste natuur.

Het is duidelijk waarom Pai zo populair is onder backpackers. Ten eerste is het rijden op de scooter van Chiang Mai naar Pai echt geweldig. Bovendien is Pai een gezellig dorp waar mensen elkaar kennen en je overal kunt drinken.

Hier wordt maandelijks een van de meest bekende feesten ter wereld gehouden. Jongeren reizen naar het eiland voor een week om deel te nemen aan de Full Moon Party.

De goedkoopste plek om je duikbrevet te halen is bij Ko Tao. Het kleine eilandje is niet alleen een fantastische plek om te verblijven, maar er zijn ook veel mogelijkheden om de onderwaterwereld te ontdekken.

Dit beschermde natuurgebied is echt enorm. Je kunt prachtige uitzichten genieten terwijl je door grotten klimt, met boten naar unieke locaties gaat en jungle tours maakt.

De Mount Fuji van Thailand is een andere naam voor deze groene plek. Eerst moet je door verschillende grappige dorpjes en voorbij de rijstvelden, maar pas daarna komt het echte hoogtepunt. Het prachtige uitzicht van de Chiang Khan berg

Dit noorden Thaise plekje is nog niet erg bekend. Als gevolg hiervan zijn de rijstvelden nog steeds onbeschadigd en kunt u het authentieke Thailand zien.

Tempel liefhebbers zullen deze oude hoofdstad zeker waarderen. Er zijn nog steeds veel tempels en Boeddha beelden in deze stad.

We hopen dat u niet alleen een antwoord hebt gegeven op uw vraag over de duur van het vliegen naar Thailand, maar dat u ook enthousiast bent over het land zelf.