Zit je huis dicht aan de weg of kan er gemakkelijk je bad- en slaapkamer in gekeken worden? Dan is het fijn als er wat meer privacy in huis is. Alleen hoe kun je dit doen zonder de hele dag de gordijnen dicht te houden. Wellicht heb je er wel eens van gehoord namelijk privacy folie/anti inkijk folie. Dit is vaak een gezandstraalde of melkglas variant of een spiegelend folie. Hiermee kan er namelijk niet meer naar binnen gekeken worden. Het fijne is dat er wel gewoon licht naar binnenkomt. Je hebt dus niet het gevoel dat je hele dag in een donker huis moet doorbrengen. Ben je nog op zoek naar een geschikt privacy folie? Bij de webshop www.raamfolieonline.nl vind je een ruim assortiment. Zij hebben voor elk type glas wel een passende folie te verkrijgen!

Wat is het verschil tussen zelfklevend en statisch?

Dan is er nog wel de keuze tussen zelfklevend en statisch folie. Alleen wat is nou precies het verschil? De zelfklevende variant bevat een lijmlaag waarmee het op het raam geplakt wordt. Dit is de variant die soms wat moeilijker aan te brengen is voor mensen die het niet vaak doen. Alleen als je voldoende water gebruikt zal dit probleem verholpen zijn. Het plakt dan niet direct vast en dit maakt het plakken makkelijker. Dan is er nog de statische variant. Deze plakt door middel van statische elektriciteit. Hier komt dus geen lijmlaag bij kijken. Het fijne aan een statische variant is dat het heel gemakkelijk aan te brengen is. Ook is deze variant heel makkelijk te verwijderen omdat er geen lijm bij nodig is.

Andere doeleinden voor raamfolie

Niet alleen voor meer privacy is raamfolie goed te gebruiken. Eigenlijk is het een heel multifunctioneel product. Je kunt het namelijk voor veel meer doeleinden gebruiken. Alleen waarvoor dan precies? Hieronder noemen wij een aantal opties waarvoor je het kunt toepassen:

Veiligheid: Vaak weten mensen dit niet maar er bestaat ook folie voor meer veiligheid. Dit is folie waarmee glasscherven bij elkaar blijf mocht dit barsten. Dit is aan te raden bij jonge kinderen en ouderen. Er kan dan namelijk sneller een ongelukje gebeuren.