Pissebedden zijn beestjes die iedereen wel eens tegenkomt. In de meeste gevallen kom je ze buiten tegen, maar soms kom je de pissebedden in huis tegen. De meeste mensen walgen hiervan en ze willen er zo snel mogelijk vanaf zien te komen. 

Dit is natuurlijk logisch. Niemand wil vervelende beestjes in huis hebben lopen. Ook dode pissebedden in huis is gewoon niet prettig. Daarom is het goed om te kijken hoe je pissebedden bestrijden moet en hoe je ze in de toekomst kunt voorkomen. Zo voorkom je dat je nogmaals dit probleem ervaart. 

Wat zijn pissebedden? 

Als eerste is het goed om te kijken wat pissebedden precies zijn. Op die manier kun je ook beter begrijpen waar ze op af komen en wat ze in je huis doen. Pissebedden zijn kreeftachtigen. De meeste soorten leven in de zee, maar de pissebedden die wij kennen leven op het land. 

Pissebedden kunnen overal voor komen. De pissebedden die wij kennen houden heel er van vocht en ze zullen dan ook op zoek gaan naar vochtige omgevingen. Op die manier kunnen zij het beste overleven. Pissebedden eten meestal rottend plantenmateriaal. 

Wat doen de pissebedden in mijn huis?

Pissebedden in huis is zeker vervelend. De pissebedden in de slaapkamer of keuken wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Het is goed om te weten waar komen pissebedden op af? Pissebedden komen af op rottend voedsel of schimmels. Wanneer dit in jouw huis het geval is, is de kans groot dat de pissebedden daarom in je huis rond lopen. 

Meestal duiden pissebedden op vochtproblemen in je woning. De vochtige en vieze plekken zijn een feest voor pissebedden. Wij mensen blijven liever weg bij dit soort plekken, terwijl deze dieren het liefst de hele tijd op deze plekken blijven zitten. 

Pissebedden in huis bestrijden: Doe het zelf 

Het kan zijn dat je de pissebedden graag zelf wilt gaan bestrijden. Dan is het goed om te kijken hoe je dit het beste aan kunt pakken. De volgende dingen kun je doen om de pissebedden in huis te bestrijden:

Pissebedden zien te voorkomen 

Verder is voorkomen natuurlijk altijd beter dan genezen. De pissebedden in huis moet je dan ook zien te voorkomen. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt voorkomen dat pissebedden je huis aantrekkelijk vinden. Zo kun je de volgende dingen volgen:

Kunnen pissebedden schadelijk zijn?

Pissebedden zijn geen gezondheidsgevaar voor mensen of dieren. Dit is natuurlijk erg fijn om te weten als er pissebedden in huis zijn gevonden. Pissebedden zijn van nature opruimers, waardoor je over het algemeen geen last van ze zal hebben. Ze zijn natuurlijk in veel huizen niet welkom, maar ze zijn niet schadelijk. 

Het kan wel voorkomen dat ze schadelijk zijn in een moestuin. Het is natuurlijk erg vervelend om alle groente aangetast te zien worden door pissebedden. Dan is het wel goed om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Zo kun je voorkomen dat het er meer worden en het erger wordt. 

Pissebedden laten bestrijden 

Soms kunnen mensen zelf de pissebedden niet bestrijden. De pissebedden in huis wil je dan liever door iemand anders laten bestrijden. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hele hoop bedrijven die dit voor je kunnen doen. Zo hoef je zelf niet aan de slag met de pissebedden. Zo kun je op de volgende manier een bedrijf inschakelen:

  1. Bel of mail het bedrijf met je probleem.
  2. Het bedrijf neemt contact met je op en daarna maken jullie een afspraak.
  3. Er wordt gekeken naar de bestrijdingsmogelijkheden en de verdere opties.
  4. Vanuit daar wordt een plan opgesteld en dit legt het bedrijf aan je voor.
  5. Het bedrijf voert het plan uit en bestrijd alle pissebedden.