In onze gedigitaliseerde wereld gebruiken steeds meer mensen het internet om te communiceren. Die communicatie zelf is ook in constante verandering. De komst van emoticons, bijvoorbeeld, voegt emotie toe aan een stil gesprek.

De meningen daarover zijn verdeeld. De betekenissen van emoticons kunnen verschillen omdat ze emotioneel zijn. De betekenis van een blauw hartje is ook zo. Het blauwe huis wordt meer geassocieerd met wat “kils” en “koud”, maar je associeert een hart met liefde. Vertel je ons dan wat het precies betekent? Neen? Het is geen probleem! De betekenis van het blauwe hartje is de kern van dit artikel. Lees het antwoord en andere boeiende informatie in deze blog!

Het blauwe hartje en zijn betekenis

πŸ’™πŸ’™πŸ’™πŸ’™πŸ’™

Het blauwe hartje hierboven heeft een belangrijke betekenis. Het straalt vriendschap en kalmte uit en is een teken van vertrouwen. Tenminste, een groot aantal mensen koppelt het blauwe hartje aan een platonische relatie. Met iets als: Ik waardeer je als vriend en waardeer je vertrouwen en trouw, maar zie hier verder geen romantische relatie in. Dat word je natuurlijk niet letterlijk verteld. Bovendien komt het daar een beetje op neer.

De hartjes worden eigenlijk alleen in positieve zin verzonden. Toch kan het soms voorkomen dat het een heel negatief gevoel opwekt voor jou. Bekijk: Je wordt geparkeerd in de buurt van vrienden. Maar als dat zo was, had je het misschien al drie keer gezien. Zo denken wij ook weer.

De betekenis van alle andere hartjes

We hebben het blauwe hartje al besproken. Hoe zit het echter met alle andere hartjes? We gaan alle hartjes langs in volgorde van de regenboog, met uitzondering van het blauwe dat natuurlijk is. Zo weet je in de toekomst welk hart het beste past bij welke situatie. Je kunt iemand anders vriendelijk verwijzen naar deze blog als ze het niet begrijpen, zodat ze nu op de hoogte zijn. Zelfs deel het met een hele vriendengroep of familie-app voor ons.

Rood hartje ❀️

Liefde, genegenheid, romantiek, passie, steun, dankbaarheid en liefde. Het past zeker bij wat u ook noemt. Naar alle waarschijnlijkheid zijn romantiek en liefde de belangrijkste concepten die het rode hartje definiΓ«ren. Het hart wordt dus niet alleen gezien in romantische relaties, maar ook tussen vrienden of familieleden. Vergeet niet: Amor, antiquus cancer est, of oude liefde roest niet.

Oranje hartje 🧑

Een van de teksten van het beroemde liedje van AndrΓ© Hazes luidt: “Wij houden van oranje, om zijn daden en zijn doen.” In dit geval gaat het om het Nederlands elftal, maar we houden ervan in het algemeen. Omdat oranje de kleur van Nederland is, maar er zijn meer betekenissen voor een oranje hartje. Omdat het ook de “vooravond van de echte, definitieve liefde” betekent. Dus je hebt een partner, bent exclusief en heel verliefd, maar je hebt nog geen label. Het is misschien een beetje overdreven, maar het is echt zo!

Gele hartje  πŸ’›

Het kan je denken aan goud. Iemand met een goud hart is iemand met een echt hart, die bereid is om anderen te helpen en nooit meer iets anders wil. Een teken van geluk en pure levensvreugde is het hart. Daarom is het meer een teken van waardering voor vrienden, familie en geliefden dan een teken van romantiek. Overigens, zoals je kunt verwachten, weer iets positiefs.

Groen hartje  πŸ’š

Het groene hart heeft zoveel gevoel. Je kunt het verbinden met alles: van natuurlijke elementen en gezondheid tot ontwikkeling en harmonie. Zie het als een teken van bewustzijn van het milieu, dankbaarheid voor iemands vriendschap en steun en het bevorderen van gezondheid en welzijn. Groei en welzijn staan voorop, en positieve veranderingen zijn aan het daglicht. Natuurlijk kunnen we ook St. Patrick’s Day, een bekende Ierse feestdag, vieren met een klavertje vier.

Paars hartje πŸ’œ

Hoewel dit een redelijk “vage” emoji is, omdat het voor veel mensen weinig betekenis heeft, proberen we er toch een betekenis aan te hangen. Het wordt namelijk vaag gestuurd uit genegenheid en waardering. Het is ook mogelijk dat je het hart terugvindt in situaties van spiritualiteit, uniciteit en creativiteit. Met betrekking tot die uniekheid, denk aan de paarskleurige activiteiten die verband houden met lhbtiq+. Het paarse hartje zal een diepere en unieke betekenis symboliseren, aangezien paars vaak wordt geassocieerd met mysterie en individualiteit. De betekenis zal echter verschillen afhankelijk van de situatie en de bedoeling, vooral met betrekking tot dit prachtige hart.

Zwart hartje πŸ–€

Zwart is een duistere kleur die je niet graag met anderen associeert. Tenminste, niet voor elk individu. Het straalt voor veel mensen verdriet uit, is een symbool van rouw en verlies, staat voor mysterie en intrige en over het algemeen voor moeilijke tijden. Het is een kleur die mensen dragen als een statement en tegelijkertijd om zo min mogelijk op te vallen. In het geval van condoleance stuur je misschien een zwart hartje om je steun te tonen. Wanneer je dat goed vindt, stuur je een zwart hartje.

Gebroken hart πŸ’”

Last but not least, de vernielde kunst. Het wordt gebruikt om diepe gevoelens van verlies, verdriet en pijn uit te drukken. Het vertegenwoordigt het verlies van iemands hart, meestal als gevolg van een teleurstelling in liefde, vriendschap of een andere emotionele band. Je stuurt het naar iemand anders als een manier om je medeleven te tonen of als een manier om je eigen persoonlijke pijn te uiten. Over het algemeen is een gebroken hart een negatieve gebeurtenis en vertoont het diepgaande gevoel van verdriet en pijn.

Dus elk hartje heeft een andere betekenis, hoewel dat niet altijd het geval is. Het aantal hartjes kleuren is nog veel groter dan dit. We kunnen je dus niet zeggen wat een donkerblauw of lichtblauw hartje is. Geef de kleuren van hartjes zelf een betekenis en gebruik ze op de manier die jij denkt dat ze moeten worden gebruikt.

πŸ©·β€οΈπŸ§‘πŸ’›πŸ’šπŸ©΅πŸ’™πŸ’œπŸ–€πŸ©ΆπŸ€πŸ€ŽπŸ’”: Je kunt voortaan meer waarde toevoegen aan je bericht met deze liefde!